Jag tänder på muskler!

Dokumentär från 2006. Det finns ett 70 tal professionella kvinnliga kroppsbyggare i världen och deras enorma muskler har blivit en fantasi för tusentals män. Den här dokumentären tittar närmare på fenomenet och följer med Gayle Moher, en tidigare miss Olympia-tävlande, när hon reser till Storbritannien där hon under två veckor ska träffa män som tänder på hennes muskler.

21 januari 2008 21:00
 
Att ge sig in i kroppsbyggandet innebär inte bara glamourösa galor för majoriteten av världens 70 professionella kvinnliga muskelknippen. I stället är träffar med män som är beredda att betala tusentals dollar för att klämma på musklerna och få massage det som i många fall drygar ut hushållskassan.

Jag tänder på muskler ! är en brittisk dokumentär från 2006.

Det finns omkring 70 professionella kvinnliga kroppsbyggare i världen. Gayle Moher är en av dem, rankad som en av de tio främsta inom den gruppen. Hon är ursprungligen från Storbritannien, men bosatt i Arizona i USA sedan slutet av 80-talet, på grund av de större möjligheterna där att tjäna sitt uppehälle på kroppsbyggandet.

Men det är en tuff bransch, bara de som regelbundet vinner på de stora galorna har chansen att livnära sig fullt ut tävlandet. Övriga är tvungna att extraknäcka vid sidan av. Dokumentären följer Gayle när hon drygar ut ekonomin genom att umgås med män som tänder på hennes muskler. Busschauffören Rommel exempelvis, är beredd att spendera uppskattningsvis en hel veckolön för att träffa Gayle i en timme. Han får då bland annat massage av den muskulösa kvinnan och känna på hennes spända bicepsmuskler.

Vidare åker Gayle, i Jag tänder på muskler !, till sitt hemland för att ge sig ut på en kroppsbyggarturné tillsammans med branschkollegan Lauren Powers. Första stoppet är London, dit postsorteraren Daniel från Bristol har åkt buss i drygt fyra timmar för att få träffa Gayle. Han är uppspelt över den stora dagen, och säger sig inte ångra de tiotusentals pund som han har lagt ut på liknande evenemang under den senaste femårsperioden.

I programmet får tittarna en inblick i den vardag som de flesta av de kvinnliga muskelknippena delar, med allt vad det innebär. Gayle till exempel tröttnar snabbt på det kringflackande livet och saknar sin 17-åriga dotter. Men turnerandet och träffarna med de många männen är en nödvändighet för att få fortsätta med det hon älskar, kroppsbyggandet.


                       image2246

Kommentarer:

1 Rebecca:

Det är rätt tjejer ska också få vara muskelberg utan att bli kallade äckliga.

2 Zmultron:

Du vet var du hittar mig klockan nio ;) Hoppas du har det bra vännen! Kramar i massor!

3 Mrs_Oom:

jaa du.. det finns många olika människor som har alla möjliga fetischer (stavas det så??) och fantasier som dem kan göra hur mycket som helst för!! :)

4 Mrs_Oom:

Glömde svara på din fråga.. :P
Jo, det hörde nog samman det där när dem tog ryggmärgsprov på mamma, och det hon åkte in på denna gången!
Kram! :)

5 Kerstin:

Har problem ikväll, tre saker på tv samtidigt som jag vill se... och inget av dom går i repris! Här snackar vi allvarliga i-landsproblem!

6 Susanne:

Rebecca - Det kommer många bra dokumentärer från England... :)

7 Susanne:

Zmultron - Kan det vara i soffan där jag oxå kommer att vara... *L* Hamnar där redan en timme innan jag för då ska jag hem till Gene Simmons igen... :P Börjar vakna till här nu... *S* Hoppas det är huvudet upp å fötterna ner hos dig med! *kraaamelikraaam*

8 Susanne:

Mrs_Oom - Ja det ska bli intressant att kika på detta... Vet många av tjejerna har hemsidor där dom lägger ut bilder å filmsnuttar som folk får betala för att kika på... Många har jue det som födkrok... :)

9 Susanne:

Mrs_Oom - Kanske tur man inte vet om i förväg vad som ska hända... Men synd dom inte såg nåt på provet... Kanske inte går att stoppa ändå lixom... :( Kraaam!!!

10 Susanne:

Kerstin - Detta krockar jue med CSI NY... Men som väl är så går jue det i repris... Är det nåt mer klockan nio som jag missat?! *L* Vi brukar jue kika på samma saker... Kommer två nya serier i februari oxå som verkar lovande... plus Lost då... :P

11 Kerstin:

Jag tittar även på 2 1/2 Men på tv6... Ett gott skratt förlänger ju livet!

12 Susanne:

Kersin - Aha den serien har jag inte kollat på... Men däremot My name is Earl... :D

13 Mariusoline:

Hi! Your site appeared very useful to me. Excellent work, thanks.

Kommentera här: