Skratt gör dig tjock

 

Att ett gott skratt förlänger livet är ett välkänt uttryck. Men skrattet kan också få dig att gå upp i vikt enligt en ny forskarupptäckt.

När vi skrattar ökar kroppens produktion av hormonet ghrelin som höjer vår aptit och gör oss mer sugna på mat. Det är samma effekt man får efter att man har tränat. 
Detta har amerikanska forskare nu kommit fram till enligt resultat som nyligen presenterades vid en konferens i experimentell biologi i Anaheim, Kalifornien.
Forskarna uppmätte höjda nivåer av hormonet efter att försökspersoner fått titta på en komedi eller ståuppkomiker. Denna höjning uppvisades inte när försökspersonerna fått se inledningsscenerna i krigsfilmen "Rädda menige Ryan".
Att skratta är dock ändå bra för hälsan menar forskarna. Förutom att helt enkelt göra oss glada hjälper skratt till att minskar stress och stärka vårt immunförsvar.

Är väl för väl att jag har sett på två stycken vampyrserier ikväll då så att jag inte går och blir en tjock soffpotatis... ;) Nu däremot så ska jag gå och lägga mig... och läsa i en av alla mina vampyrböcker... :P Natti Natti!! ♥

Three out of four ain't bad

 

Så många dagar än så länge denna veckan har jag promenixat... Och i morgon så är det jue trappträning oxå... :P Idag däremot så styrdes mina steg först ner till stan där det är kontinental marknad på torget... Sol (för det mesta) och 16 härliga plusgrader... Fast att jag höll på att blåsa bort!!

  

Efter att jag hade fixat mina ärenden på stan så bar det av hem för en mellanlandning... Sen iväg igen och hämta ut paket på Coop som ligger åt andra hållet från stan sett... Hittade min all-bran med yoghurt som jag tjatat så om... :D Och även kex med smak av kanel och äpple som jag tänkte att smula över min fluff...

  

Tänkte även att prova om fem miljarder bakterier kan få min mage lite snällare emot mig... Sen blir det även till att försöka få ordning på utsidan oxå... ;) Schampoo och mascara bland annat plus nya linser... Får lov att bli en spadag här någon dag med tillhörande fotbad... :P

 

Har jue fått mig ett nytt badlakan som jag ska ta och inviga tänkte jag... ;P