Namninsamling för korrekt märkning av mat

 

Öppet brev till kommunfullmäktige:


Hej,

Mat idag är inte vad den var förr. För länge sedan var mat en brisvara och alla innovationer som ledde till större skördar och billigare mat var något fantastiskt som räddade liv från hungersdöden. Idag är situationen den omvända, all lättillgänglig mat leder till välfärdssjukdomar som diabetes, fetma, vissa cancerformer och i värsta fall döden hos de olyckligt drabbade.

Missförstå inte, det här är inte en namninsamling mot mat utan mot felaktig märkning och medvetet förvirrande av konsumenter. Idag ligger matindustrin ljusår bakom vår kunskap kring kost och vilka konsekvenser felaktiga matval kan få. Många av de innovationer som skett de senaste decennierna inom matforskningen har varit negativa. Vem kan glömma transfetterna som vid första anblick ter sig som ett perfekt sätt att hålla mat färsk länge. Idag vet vi att dessa har allvarliga hälsokonsekvenser och har därför förbjudits.

Vi kräver inga omstörtande revolutioner inom matbranschen utan vill enbart att alla ska få valet att välja vad de äter. För att detta ska vara möjligt krävs det dock korrekt märkning av samtliga matvaror.

Vi vill så fort som möjligt se lagstiftning för/mot;

1. Korrekt märkning av mat med innehåll av kcal, protein, kolhydrater och fett på samtliga matvaror. Även restaurangmat!

2. Inga förvillande märkningar såsom GDA.

Mvh
Sid Knutsson VD Fitnessguru Sweden AB samt följande:
Här är din chans att förändra Sverige samt dess lagstiftning! Skriv ditt namn i länken nedanför, samla in namn själv och skriv in dem. Sprid det här inlägget till alla du känner på forum, Facebook osv. När vi kommit upp i 10 000 underskrifter skickar vi in vår ansökan.

KLICKA HÄR FÖR ATT SKRIVA UPP DIG!


Jag har skrivit på och för nu ordet vidare... Gör det du oxå... :)

Kommentarer:

1 Anonym:

Låter ju som ett bra initiativ det där.

Vet inte om jag fattat rätt men gåller det en kommun eller är det flera som ska involveras?

2 Susanne:

Lisbeth - Ja visst är det för någonstans så måste man jue börja... Och det händer jue ingenting om inte någon gör något åt det... :) Det gäller för alla hela Sverige så det är bara att skriva på!

3 Kaffehörnan:

Då kan jag ej va hemliga Molgan för dig

Kram

4 Matilda:

NÄMEN! Äntligen något vettigt som man bes skriva under. Jo visst kommer jag skriva under det där. Borde alla som bryr sig göra!



Haha, vad det gäller SJ så är det ett stort fiasko hela det. Jisses, att dem aldrig lär sig?!

5 Susanne:

Kaffehörnan - Nope... Fast just nu så trapptränar jag så jag hinner inte riktigt med när du klampar in här... :D Kraam!

6 Susanne:

Matilda - Ja han är en fena på att fixa till saker Sid så jag tror starkt på att han får till något bra utav det här... :)



Begriper inte det jag heller... Okey för massor av snö och dom problemen... Men det strular jue fortfarande med en massa saker och inget går som sagt var på räls... ;(

7 Fighting Spirits:

Klart jag ska skriva på den, kanske gör ett inlägg om det ngn dag med så infon sprids ännu mer!



Viktigt det där!

8 Susanne:

FS - Ja gör man ingenting så händer det jue även ingenting... Bra initiativ utav Sid där tycker jag! Bara att du länkar vidare... :)

9 Petra:

Har skrivit på



är det bara till att kopiera ditt inlägg och sprida vidare?

10 Susanne:

Petra - Ja det är bara att kopiera av det rakt av för det är Sid's egna ord... :)

11 Petra:

Då gör jag det :)

12 Susanne:

Petra - Det blir bra det... The more the merrier... :)

13 Jenny:

Yes, har också skrivit på!

14 Susanne:

Jenny - Ja nu är det bra många som har fått upp ögonen för det här... Kul! :)

Kommentera här: