I punch

 
 
Om du håller på med någon typ av kampsport ska du läsa extra noga nu. Ipunch är MMA-handskar med inbyggd rörelsemätare så att du kan mäta hur hårt du slår och lättare se hur träningen fortskrider. Mer info hittar du här. Åh jag vill ha, snälla tomten!! :D
 
Fast än så länge så får jag snällt hålla mig till promenixer. Som det blev en utav idag också. Plus in på gymmet där jag körde rehaben för axlarna som vanligt plus rygg och lite mage på det. :P Träningsvärken börjar att komma krypandes nu, i armarna utav alla ställen.
 
Haha kompenserar jue verkligen nu när revbenen är trasiga. Men som det sägs: all träning är bra träning. Helgen tänkte jag vila från allt vad träning heter. Möjligen så blir det någon promenix. Baka lite i morgon då och på söndag så är en shoppingturné inbokad. Det bränner kalorier det!! ;)

Krydda tillvaron lite extra

 
med lite pepparkakskrydda kanske. Tänkte mig att hitta på att baka på dessa bars. Och bäst att jag skyndar mig att experimentera innan jag hinner att äta upp dom. :D Som ni kan se så var det med lite mer smått och gott i mitt paket från bästa fitnessguru. Det var gårdagens träning att bära hem detta på min promenix. Plus att det var trappträning.
 
Idag så har det blivit en promenix också, och även idag med strålande solsken. Underbart!! Frostigt var det ute också. Men hellre det än allt regnande som varit med grått väder. :P In på gymmet sen där jag körde rehaben för axlarna plus biceps och triceps. Vågar mig inte på att köra bröst än även om revbenen är mycket bättre. Tunga vikter = nono!!
 
Nu blir det till att grotta ner sig i soffan med alla träningstidningarna.

Starka muskler

 
höjer humöret. Att vi blir glada av att träna har vi känt till sedan länge. Men nu så har svenska forskare kommit närmare en förklaring till varför motion motverkar stress och depression. Svaret finns i musklerna.
 
Forskare vid Karolinska institutet har i studier visat att fysisk träning gör att musklerna transporterar bort ämnet kynurenin ur blodet. Ämnet bildas i kroppen under stress och är skadligt för hjärnan.
 
Vältränade muskler producerar ett enzym som rensar bort det skadliga ämnet ur kroppen. Men man måste tillföra lite också för att orka träna = mat. Idag så har jag satt både färg och smak på kalorifria nudlar.
 
Extra träning blev det på promenixen idag också när byxorna vart sjöblöta i regnet. Höll jue på att tappa dom till slut utav tyngden. Var och färgade ögonfransarna och hon var snäll och torkade dom med hårblåsen haha.
 
Om någon undrar vad det är mer på bilden än fitnessnudlar så är det rökt kalkon, purjolök, paprika, grönkål, champinjoner och hemmagjord hummus med harissa. :P Har jag glömt något nu tro?!