Träna din hjärna

 
Visste du att träning även stärker hjärnan?! All motion är bra, men på olika sätt. Som konditionsträning: det episodiska minnet förbättras, alltså förmågan att komma ihåg händelser eller ord på en lista. Och vad gör styrketräning då: jo det "föryngrar" hjärnan, stärker ditt komplexa tänkande (verkställande förmåga) och din associativa förmåga.
 
Hur allt detta hänger ihop med att jag får dom flesta utav alla mina idéer när jag är ute och går förtäljer inte historien. Kanske det att jag kommer ihåg det då. ;) På gymmet så går jag in i min bubbla men verkställer jue min träning haha. Idag så har det blivit både ock. Enda tjej var jag oxå, dom andra var nog på mellandagsrean skulle jag tro. :D
 
Och vill ni kika på mina idéer så kika in på min instagram: zuzibuz :P

Jag är en periodare

 
och snöar in på saker och ting. Just nu så är det kaki som gäller. Men läser att en annan frukt är het inför nästa år. Så den måste jag jue bara testa om jag hittar den i butik. Är det någon som har testat jackfrukt?!
 
Livsmedel som kan hjälpa oss att bli pigga och friska är en utav de största trenderna just nu. Mätt efter antalet internetsökningar på google så är intresset för följande fem livsmedel extra stort just nu:
 
Äppelcidervinäger: Hyllas av många experter för sina hälsosamma och viktminskande egenskaper. Studier visar bl.a. att äppelcidervinäger kan hjälpa till att hålla blodsockret stabilt samt förbättra mättnadskänslan.
  • Kefir: Den här kulturmjölken var populär på 80-talet och nu verkar den göra comeback på allvar. Dess probiotiska bakterier är bra för tarmfloran och stärker immunförsvaret.
  • Gurkemeja: Finns i pulverform eller som hela rötter som påminner om ingefära. Den gula kryddan innehåller cirka två procent av färgpigmentet curcumin, som bl.a. tros kunna skydda mot hjärt-kärlsjukdomar, liksom det kan minska och reglera mängden av proinflammatoriska ämnen – alltså ämnen som normalt ökar inflammationen i kroppen.
  • Jack­frukt: Denna exotiska frukt är rik på kostfibrer, A-, B- och C-vitamin samt mineraler. Den anses bl.a. kunna boosta immunförsvaret, reglera blodtrycket och vara bra för huden och ögonen.
  • Manukahonung: Nyzeeländsk honung som är känd för sin antibakteriella effekt vilken tros bero på ämnet metylglyoxal. Honungen anses kunna lindra allt från förkylning till sår och hudinfektioner.
För övrigt så har jag gått och kört sönder min stavmixer. Vet inte vilken i ordningen som det är nu. Så kanske inte blir så mycket mixar på ett tag. Kanske läge att tugga maten själv haha. ;)