Huskurer

 
För många är bakpulver framför allt en ingrediens i en god tårta eller kakor. Men en ingrediens i pulvret kan användas till så mycket mer än så. Ur hälsosynpunkt är bikarbonat nämligen en riktig hit. Det kan bleka din tänder, motverka svett, användas i ansiktsmasker och så vidare. Och en ny amerikansk studie från University of Utah har nu kommit fram till att det även kan hjälpa oss mot ett längre liv. Det är nog dags att baka lite mera proteinmuffins ser det ut som. För äta bör man annars dör man. ;)
 
Dessa är gjorda på lite cashewsmör och hackade sådana också. Annars så är det det vanliga som jag har i alla mina muffins med viss modifikation: proteinpulver, mortlade havregryn, äggvita, lätt kesella, bakpulver (Y) och så en valfri smaksättning då då. Just nu så är jag annars inne i en period med mortlad kanelknäcke från Wasa (periodare hihi). För den som vill se så är det instagram som gäller: zuzibuz. Varierar mig på gymmet gör jag som väl är. Igår så blev det rygg i nygamla maskiner. :P
 
Där jag behöver viktskivor för att nå upp. Extra träning att bära dom. :D

Plastsanera?!

 

Plast gör dig tjock. En grupp ämnen - ftalaterna - lurar kroppen att lagra mera fett - även om vi jue äter exakt lika mycket. En ny studie visar att kvinnor påverkas extra mycket av plasterna. Dags att byta till en matlåda i glas?! Så numera så värmer jag min mat på en tallrik. Var jue lat förut och sparade på disk. För det görs ett gäng matlådor varje vecka. Undrar om jag ska våga mig på glas som tappar allting. :D

 

Ftalater används i matförpackningar för att göra plast mjukare. Medan vissa ämnen i gruppen är helt förbjudna är andra tillåtna. För exempelvis matlådor finns det hårdare gränsvärden än för andra plastförpackningar. Om lunchen är fetare eller surare har den extra stor förmåga att lösa ut ämnen ur sin förpackning. Temperaturen är också en viktig faktor för att få plasterna att släppa ifrån sig otrevliga ämnen.

 

Kanske ska gå och kika efter det efter träningen idag för det är dags att shoppa lite mera mat igen. Men först en promenix. Hoppas på att det inte är allt för halt nu när det är runt nollan ute och snön smälter. Sen in på gymmet där det är nyinvigning efter ombyggnaden. Ska bli kul att se hur det blev och om jag hittar mina maskiner haha. ;) Senast jag tränade så var det ben som kördes. :P Resten har jag glömt som vanligt!!

Med på ett hörn

 
 
i allting jag gör är min man. ;) Eller rättare sagt vi gör allting tillsammans. Det är jue honom som jag frågar till råds om alla bilderna som jag tar till mina recept. Och han ger mig nya idéer, och snart även smakråd bara vi får leva på samma plats. Så här har ni tunnbröd, jordnötssmör och banan.
 
Annat som snart kan komma att sväljas är tydligen fitnessarmband. Ja du läste rätt!! :D Snart så kommer den nya generationens aktivitetsarmband att hålla koll på din hälsa med sensorer som flyter i ditt blod. Vi kommer att kunna svälja enheten precis som med ett piller. Vissa kommer att vara utformade för att passera genom kroppen, som mat, men andra kommer att bli kvar i blodomloppet. (källa: dailymail.co.uk)
 
Kan jue vara bra för den som är glömsk menar jag. Och dagvill som jag är haha. Men lyckas i alla fall med att gå ut och promenixa. Idag utan linser också när det var dags för ögonfransfärgning igen. Liiite smått kallt ute så där, men soligt och härligt. Tog trappträning efter det så fick upp värmen.
 
Och värmt mig vid spisen, så den som vill se bilder på det går in på min instagram: zuzibuz som vanligt. Glömde att ta med mig till gymmet så fick äta upp allt själv. :P Så bara att träna extra hårt!! Glömt vad jag har kört innan men nu senast så var det axlar, både rehab och styrka.