Tänd på grönt

Nu finns en särskild diet för hjärnan. Kosten minskar risken för alzheimers med hela 53 procent. Att medelhavsdieten är bra för hjärtat vet vi redan <3 Men nu finns en ny diet för hjärnan, Mind = Mediterranian Intervention for Neurodegenerative Delay. Den som följer dieten har nästan till punkt och pricka hjärnor som är hela 7,5 år yngre än sin verkliga ålder.
 
Är nog tur att jag typ äter som så då för jag glömmer både det ena och det andra. :D Hur skulle det vara annars lixom?! Och nu så har jag hittat tebax till gymmet oxå. Tre dagar denna veckan har det blivit och jag har träningsvärk överallt tror jag. :P Och gott väder att promenixa i är ett plus(grader). Skulle kunna säga om min ironi: do you mind?! ;)

Mask i magen

 
Drömmen om att lyckas gå ned i vikt har genom åren fått människor att falla för mer eller mindre uppfinningsrika bantningskurer. Hör på den här!!
 
I början utav 1900-talet så kunde man köpa kapslar med ”rengjord binnikemask”. Tanken var att masken skulle ligga i tarmarna och snylta på maten. Än idag finns det enstaka desperata personer som använder metoden. 2013 rapporterade medier om en kvinna från Iowa, USA, som fick uppsöka sjukhus efter att ha ätit en binnikemask som hon köpt på nätet. :O Binnikemaskar kan bli upp till 6 m långa och leva i tarmarna i åratal. Det kan leda till undernäring, och i värsta fall orsaka dödsfall.
 
Man kunde annars tro att jag har mask i magen som är hungrig dygnet runt. :D Denna sallad uppmärksammades utav företaget Dole för att jag använder mig utav deras babyspenat. Rätt kul hur många som får upp ögonen på en på instagram (zuzibuz). Så kika in vetja!! ;)
 
Promenader har jag fixat nu, och gymmet kikar jag in på till veckan!! :P

The drugs of the food world

 
Ost är en vanlig ingrediens i många maträtter, och för en del personer så är det nästan ett måste att ost ingår. Nu visar en amerikansk studie från University of Michigan att det faktiskt finns en bra förklaring till detta.
 
Det är kasein, det så kallade ostämnet, som kan skapa ett beroende. Kasein utsöndrar under matsmältningsprocessen opiaten casomorfin som triggar igång olika receptorer, vilka i sin tur provocerar fram ett beroende. Receptorerna är proteinmolekyler på ytan av plasmamembranen, som mottar kemiska signaler från saker som kommer utifrån och sedan kommer ihåg dessa kemiska signaler.
 
Så nu så vet jag varför jag är en sådan cheeselover. :P Här på bilden så har ni min köttförslimpa fylld med just ost. Och är det ingen värre drog än det så må det väl vara hänt. ;) Resten av mina bilder hittar ni på insta!!