Måste bara testas

Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gult majsjöl fritt från gluten. Traditionellt kallas även den norditalienska tjocka majsgröten eller majsmjölet för polenta.
Majsmannagryn, polenta, framställs genom krossning av hela majskornet och innehåller mycket fibrer, sammansatta kolhydrater och mineraler samt en del omättade fettsyror, proteiner, aminosyror och vitaminer. Detta kokas till en fast gröt som får stelna. Sedan är det bara att skära polentan i bitar och steka eller grilla. Polenta används framförallt till gröt, puddingar och bröd.
I det antika Rom hade man också en gröt eller velling, gjord av hirs eller spelt och senare av vete. Den kallades polentum och var soldaternas standardföda. I många italienska kök finns alltid kokt kall polenta klar att anrättta. Den värms sedan i ugn, steks i olja eller läggs tärnad direkt i grytor. Polenta överhälld med mustig tomat- eller köttsås är en klassiker och polentapuckar med olika smaksättningar är också mycket gott.
Brödet jag bakade var jue av majsmjöl... Nu tänker jag prova detta med majsgryn oxå och göra gröt bland annat... *L* Ja bara att jag har varit och shoppat denna polentan då förstås... Igår gick jag raka (någorlunda... hade jue tränat ben) vägen hem från gymet för det regnade som 17 och det sa chip chip i mina skor sen promenixen innan... :P
stekt polenta, mumsmums!