Svenskor tränar för sex

            

Svenskorna sticker ut i en ny undersökning om europeiska kvinnor och sport.
De tränar av andra anledningar än sina sydländska medsystrar - för att få bättre självförtroende och boosta sexlivet. Unga kvinnor från Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Ryssland, Turkiet och Sverige deltog i enkäten. Och svenskornas svar skiljde sig på många punkter från svaren som tjejerna i de andra länderna gav.

För det första tränar svenskorna i mindre utsträckning än sina utländska medsystrar. Bara 47 procent av svenskorna svarade att de är aktiva inom idrott. Genomsnittet för alla länder tillsammans var 52 procent, och tyskorna toppade listan med hela 67 procent sportiga brudar.

Men de svenskor som väl kör på i gymmet eller joggingspåret är mer hängivna än några andra. Hela 53 procent av svenskorna som uppgav att de tränar svarade att blir irriterade om de missar ett pass. Det var toppnoteringen i undersökningen.

Kvinnor från alla länder svarade att de främst idrottar för hälsans skull. Bortsett från ryskorna, fransyskorna och italienskorna - för dem var det främsta målet med träningen att få en snyggare kropp.

Men svenskorna saknar inte helt fåfänga för det. Hela 64 procent höll med om att sport förbättrar deras sätt att se på sitt utseende - i inget annat land var siffran så hög. Och 76 procent av svenskorna höll med om att träning hjälper dem att tro på sig själva, också en toppnotering.

Det mest oväntade resultatet var kanske att hela 28 procent av svenskorna uppgav att idrott ger dem ett bättre sexliv, och 26 procent kryssade för att sport ger dem mer lust. I inget annat land tycktes sport spela en så stor roll för aktiviteterna i sängkammaren.

Det var också fler svenskor än tjejer av någon annan nationalitet som uppgav att regelbunden workout påverkar graden av framgång i det sociala livet, karriären och studierna.

Ett annat intressant och tragiskt resultat var att vissa kvinnor som inte tränade sade sig avstå eftersom det inte är feminint. Men denna syn var ytterst ovanlig i Sverige - i Ryssland var det däremot en utbredd åsikt. Samma sak gäller för de kvinnor som höll med om påståendet att de inte tränar eftersom det gör dem för muskulösa, bottennotering för svenskorna ihop med tyskorna och nederländskorna, och toppnotering för ryskorna. Om man nu kan kalla det en toppnotering.

Däremot svarade många av svenskorna, hela 21 procent, att de undviker gymmet eftersom de inte gillar att svettas. Svenskorna utmärkte sig även genom att rekordhöga 58 procent höll med om att idrottsmiljön är för mansdominerad.

Onlineenkäten genomfördes i början av 2008 av företaget TNS som är specialiserade på marknadsundersökningar. De agerade på uppdrag av Nike.  10 078 kvinnor mellan 16 och 30 år svarade på frågorna.

Kedjebrev

            

Nope... *L* Men jag var förbi en sådan där gul låda idag när jag var ute på min promenix... Blivit en hel del prome(k)nixande idag... Först till salongen för att färga ögonfransarna... Fast dit fick jag jue lov att jogga eftersom att dom hade ringt efter mig... Dom hade jue skrivit upp mig en hel timme tidigare än vad det stod på min lapp... Men är man snabb så är man... ;P

                

Sen hem igen och in med linserna och hämtade träningsväskan som jag packat klart sedan innan... Så bar det jue av iväg till gymet... Där tycker dom att jag är väldigt flitig... *L* Talade då om att jag ska bli stooor och staaark... ;) Körde axlarna (mest rehab dock) & bröst & en benövning... Lite tryck i lillkroppen är det i alla fall... :P Och även i mitt huvud tyvärr... Tränade bort det men nu är huvudvärken tebax igen... Kommer jue från axeln... Men det blir jue soffan i kväll så det är lugnt...

Var även in till Patric på Budo & Fitness och fick mig en ny gainer... Testar en för mig ny smak (raspberry yoghurt) och med creatine i... Råkade bli en bars oxå plus betakaroten... Om det nu blir någon soool denna sommaren förstås... Tror att han vart lite förvånad över vad muckler jag byggt upp... *S* Frågade jue om jag inte skulle åka till "Fitness Five" i Tylösand den 12 juli... Vi filurade på om jag inte kunde ta och ställa upp och tävla i någon av grenarna... Vilken grej det skulle vara! Lilla jag slå ur underläge lixom...

Serieblogg?! :D

            

Dan Vasser är en vanlig familjefar som bor i San Fransico och jobbar som nyhetsreporter på en tidning. Hans värld vänds upp och ner när han helt plötsligt och utan förklaring, ofrivilligt börjar resa i tiden och ändrar andra människors framtid. De plötsliga försvinnandena leder till svårigheter både på jobbet och hemma, och som om livet inte redan var tillräckligt komplicerat för Dan återförenas han tack vare tidsresandet med sin gamla flickvän Livia - något som hotar förhållandet med hans fru. Ikväll på TV3 klockan 22,00...

              

I den amerikanska realityserien som fått namnet Paranormal State söker ett gäng studenter sanningen bakom skrämmande mysterier, spöken och övernaturliga fenomen. På många sätt är medlemmarna som andra collegeungdomar - men skillnaden är att de här studenterna dras till att utforska även andra världar. På Kanal 5 klockan 00,05... Visas tydligen måndag - torsdag... Jag ger det en titt i natt i alla fall... *L* Vem vet man kanske blir mörkrädd! ;)

Sen får vi jue inte glömma att det är CSI NY oxå ikväll på Kanal 5 klockan 21,00... Fast på samma gång drar TV4 igång ännu en ny serie som heter Durham county... Det är ett kanadensiskt thrillerdrama i sex delar... Kanal 5 har ett program klockan 20,00 som heter My evil twin jag är lite nyfiken på oxå... Kvällen är jue räddad! :P

De holländska tvillingarna Angelique och Liesbeth Raeven är inte typiska tvillingar. De är vackra, intelligenta och kreativa. Men deras förhållande är som ett hemskt äktenskap och kompliceras av deras anorexia och ohälsosamma fixering vid mat. De har kommit överens om att alltid äta tillsammans och att båda ska äta exakt samma antal kalorier. Minsta avsteg från överenskommelsen leder till explosiva och barnsliga utbrott. Liesbeth har nyligen träffat en man på internet och är orolig över att hennes syster på grund av det ska ta sitt liv. De är själsligen sammanbundna och kväver sakta varandra till döds.