Visste du att
… svenskarna äter cirka sex miljoner ägg i timmen på påskafton.
… ägget har en egen dag, den andra fredagen i oktober, som firas i 25 länder världen över.
… hållbarheten för ett ägg normalt är 28 dagar. Förvaras det med den spetsiga sidan ner i kylskåp håller det sig färskt i minst två månader.
… i recept syftar man på medelstora ägg (53–63 gram). Är äggen mindre eller större får man kompensera.
… om man äter ägg med silversked uppstår en kemisk reaktion som kan göra att ägget inte smakar bra.
… den lilla snodden som håller gulan på plats i mitten av ägget består av lite tjockare tvinnad äggvita.
… de små brunaktiga fläckarna inne i ägget är protein-, mineral- eller pigmentfläckar som är helt ofarliga.
… bruna ägg kommer oftast från bruna höns och vita från vita.
Ja och där så kom det jue lite mera siffror ifrån lilla mig... :D Jösses!! Sex miljoner ägg i timmen mumsar vi i oss idag... Det blir jue stooort räknat att varje vuxen i detta landet äter ett ägg i timmen det... Kanske bäst att jag fixar till min fluff nu då eller... ;P
De var ju inte mkt ägg ha ha
Glad påsk söta du
kram