Jag är en periodare

 
och snöar in på saker och ting. Just nu så är det kaki som gäller. Men läser att en annan frukt är het inför nästa år. Så den måste jag jue bara testa om jag hittar den i butik. Är det någon som har testat jackfrukt?!
 
Livsmedel som kan hjälpa oss att bli pigga och friska är en utav de största trenderna just nu. Mätt efter antalet internetsökningar på google så är intresset för följande fem livsmedel extra stort just nu:
 
Äppelcidervinäger: Hyllas av många experter för sina hälsosamma och viktminskande egenskaper. Studier visar bl.a. att äppelcidervinäger kan hjälpa till att hålla blodsockret stabilt samt förbättra mättnadskänslan.
  • Kefir: Den här kulturmjölken var populär på 80-talet och nu verkar den göra comeback på allvar. Dess probiotiska bakterier är bra för tarmfloran och stärker immunförsvaret.
  • Gurkemeja: Finns i pulverform eller som hela rötter som påminner om ingefära. Den gula kryddan innehåller cirka två procent av färgpigmentet curcumin, som bl.a. tros kunna skydda mot hjärt-kärlsjukdomar, liksom det kan minska och reglera mängden av proinflammatoriska ämnen – alltså ämnen som normalt ökar inflammationen i kroppen.
  • Jack­frukt: Denna exotiska frukt är rik på kostfibrer, A-, B- och C-vitamin samt mineraler. Den anses bl.a. kunna boosta immunförsvaret, reglera blodtrycket och vara bra för huden och ögonen.
  • Manukahonung: Nyzeeländsk honung som är känd för sin antibakteriella effekt vilken tros bero på ämnet metylglyoxal. Honungen anses kunna lindra allt från förkylning till sår och hudinfektioner.
För övrigt så har jag gått och kört sönder min stavmixer. Vet inte vilken i ordningen som det är nu. Så kanske inte blir så mycket mixar på ett tag. Kanske läge att tugga maten själv haha. ;)

Kommentera här: